Jump to content
Sign in to follow this  
M53RX1

[Przepis] Racuchy z jabłkami

Recommended Posts

7Mfdgc4.png

Pamiętasz ten pyszny smak racuchów z jabłkami? Nie wiesz jak nie wykonać? W tym poście przedstawię ci jak je zrobić.

Składniki:

150 g mąki pszennej

2 jajka

2 łyżki cukru

1 szklanka mleka

4 jabłka 

1 kostka drożdży (100 g)

olej do smażenia

Sposób wykonania:

1. Mleko zagotować tak aby było letnie, następnie do mleka dodać cukier, wymieszać i dodać pokruszone drożdże.

2. W innym naczyniu rozbić i rozmieszać jajka do uzyskania jednolitej konsystencji a następnie dodać je do mleka.

3. Całość wymieszać aż uzyskamy jednolitą konsystencje, przykryć i odstawić do wyrośnięcia(najlepiej w ciepłe miejsce)

4. Jabłka obrać a następnie skroić w kostkę średnich rozmiarów.

5. Po wyrośnięciu ciasta należy dodać do niego jabłka i wymieszać a następnie odstawić ciasto ponownie na 10 minut.

6. Gdy ciasto ponownie wyrośnie nagrzewamy olej na patelni.

7. Ciasto wykładamy na patelnie porcjami, jeśli zajdzie potrzeba można je rozsmarować za pomocą drewnianej szpatułki. Racuchy po usmażeniu powinny mieć barwę złotą.

8. Po usmażeniu kładziemy racuchy na ręczniku papierowym aby pozbyć się resztek oleju.

9. Gotowe racuchy smakują najlepiej posypane cukrem pudrem.

Smacznego :D

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...